miercuri, 16 ianuarie 2019

18 years and counting!

În 1990 au da startul acestui proiect muzical care și-a pus foarte bine amprenta în industria muzicală. Inițiatorul acestui proiect a fost clăparul și compozitorul Liam Howlett. Din prima componență a grupului au făcut parte Maxim, MC și solist vocal, Keith Flint, dansator și solist vocal, Leeroy Thornhill, clăpar pentru evenimentele live și dansator și Sharky, solist vocal și dansator. The Prodigy împreună cu The Chemical Brothers, Fatboy Slim și alte grupuri asemănătoare au devenit pionierii genului Big Beat, un gen cunoscut pentru popularitatea de care se bucura.
Nu cred că este cazul să deschidem o lecție de istorie a grupului The Prodigy dar putem vorbi în câteva rânduri despre discografia acestui grup. Anul 1991 luna februarie The Prodigy lansează primul EP, What Evil Lurks de pe albumul Experience care a fost lansat în septembrie în anul 1992. În august 1991 apare primul single Charly care desigur devine single-ul de debut al grupului. 28 septembrie 1992 este data când apare pe piață primul album, Experience și totodată cu el și acest brand muzical cum îmi place mie să îi spun, The Prodigy. Alte albume lansate sunt Music For The Jilted Generation în 4 iulie 1994, The Fat Of The Land în 30 iunie 1997, Always Outnumbered, Never Outgunned în 11 august 2004, Invaders Must Die în 18 februarie 2009, The Day Is My Enemy în 30 martie 2015 și No Tourists 2 în 2 noiembrie 2018. Grupul lansează și un album live în anul 2011 pe data de 23 mai intitulat World's on Fire. În 17 octombrie 2005 apare o colecție de single-uri lansate din 1990 până în 2005. În discografia trupei mai apar și două albume mix, 6 EP-uri în total, 30 de single-uri, 3 albume video și o colecție de remixuri. Jay Z, Oasis, Iggy Pop sunt doar cateva nume din lista remixurilor de poartă semnătura The Prodigy.
Să revenim în prezent. Ne pregătim să ascultăm aici TimeBomb Zone de pe noul album No Tourists. Pe pagina oficială theprodigy.com găsiți albumul pentu achiziționare dacă sunteți interesați, informații despre noul turneu No Tourists cât și bilete, magazin online și multe altele. Hai că am vorbit cam mult! Like, Share sau Comment dacă vi se pare interesant sau nu, sau dacă aveți ceva de adăugat. Have Fun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu